Sitter och funderar lite på politik, pengar och precis allt möjligt!
Och kom fram till återvinning och hur jobbigt det egentligen är!
Jag återvinner ju... papp, tidning, plast, metall, konserver you name it! Och under dagarna så står det pappkassor med olika återvinningsskräp som jag sorterat och skall slänga!

Häromdagen såg jag en reklam om HSB i nån stad där dem boende kunde gå ner till soprummet och där fanns olika kärl för sortering! Hur enkelt och smidigt lät inte det? istället för att man ska behöva släpa med sig alla dessa pappkassar till närmaste sopstation? Det kan ju vara en bit bort menar jag...
Och här i skövde där jag bor så tömmer dom ju aldrig dessa sopstationer ändå verkar det som för det är alltid proppfullt!!
Kanske för att skövdes befolkning återvinner mycket och det är ju bra, men det tror jag inte!

Där jag bor så slänger vi våra hushålls-sopor i en stor grön container typ 60 meter från min ytterdörr istället för att använda nedslängningshålen som finns i trappuppgångarna! Detta för att jag antar att Skövdebostäder är för lata för att tömma dessa. För det har ju varit så alla dessa år innan! och det funkat jättebra! framförallt för pensionärerna som inte orkar ta sig ner för alla trappor och får ringa efter sina barn så dom kan slänga soporna för att det luktar!

Om alla hyreshus hade en egen återvinning i huset som HSB i detta fallet hade. Skulle inte fler sopsortera då? Skulle inte detta gynna miljön som politiker är såååå rädda om? Eller är det verkligen så viktigt?
Det kan väl inte kosta så himla mycket att ställa dit några kärl så folk kan bidra till miljön? Tänk hur mycket man sparar!

Med tanke på att vi förra året gjorde slut på jordens resurser långt innan det var avsatt för det!    

                Lånad bild!
Idag på förmiddagen så gick jag och Leo ut en sväng. Gick en promenad innan vi gick till sjön och V mötte upp och med bröd till ankorna.

och nu bakar vi bullar!!!
Vilken inspriration man får när det är så härligt ute!! =)

Kanelbullar
Idag är det ju såå underbart härligt väder igen. Det bådar gott för allmänlydnadseleverna idag.. =) Har ju kurs idag igen, tiden går jättefort.. halva kursen har ju redan gått...
Vet ej ännu om jag kan åka dit dock... Har ju ingen fungerande bil...Men som tur är så är det ju inte jag som är ansvarig för kursen utan G är ju där!!

Det är ju så att på väg hem från Finnnbo så lyckades nog bilen må lite halvdåligt... Vet inte vad det beror på eller varför men den ska iallafall in på reparation för ett par tusenlappar. Suck!!

Sen den helgen som vi var på Finnbo så var sista anmälningsdagen till Töreboda agility tävling... en av de få officiella vi var här nere... Ännu mer suck!!!
Ja då ska man försöka sammanfatta helgen på Finnbo!
Helt fantastisk! Roligt umgänge och lärorik träning har verkligen förgyllt dagarna..

10 tjejer och ETT enda badrum, hmmm... gick bättre än förväntat! Blev ju lite köer men.. =) gick ju ingen nöd på en..
hur ska jag börja, jag har bott tillsammans med porrkungen & flin-gonzo! 

Nä bättre kan jag nog... som sagt så åkte ju jag och Ebba upp till Maria och tränade agility med 9 andra tjejer som alla är ägare till Pincher, HA! tänkte jag , hur i hela friden ska detta gå... hundar som sitter och pekar fingret åt mattarna när dom lockar och vill att dom ska hoppa en bana.
Plus att jag hade nog nästan förväntat mig lite gnabb mellan tjejerna då man har fått sig en uppfattnign om pincherfolket genom deras publiceringar på forumen.

(För er som inte vet så är pinchern en väldigt speciell ras. Gör saker när dom vill och hur dom vill...inte alltid när andra vill. )

Men till min stora förvåning så gick det otroligt bra.. Alla var väldigt duktiga och hundarna var på toppenhumör denna helgen. Det tackar vi gudarna för! Tror nog att alla var väldigt nöjda. Jag är det iallafall..
Och alla mattarna var såå jättetrevliga och glada så inge girlfight här inte!! haha

Jag har nog aldrig tränar för någon som förklarar såå bra och lättförståeligt! Jag hörde verkligen mg själv säga JA, JA PRECIS, MM hela tiden utan att tveka och tänkte att maria tror säkert inte att jag lyssnade på henne, som bara säger ja ja ja hela tiden.. =)
men det gjorde jag ju självklart och fattade precis även om det var lite svårare att utöva detta! Lättare sagt än gjort!

Kortfattat; Underbar helg, fantastisk tränare, trevligt folk, otroliga hundar och sist men inte minst Mats!! jag behöver jju inte säga mer för er som läser.. =)
MATS förklaring.. märkte på en kommentar att jag visst behövde förklara mats. Han var vår kock under helgen. Lagade jättegod mat så våra energi-depåer fylldes på! =)

Här kommer lite bilder:
 



Tack alla för en oförglömlig helg!

Foto; Emma

I morgon direkt efter jobbet åker jag och lilla Ebba norrut! Vi ska till Finnbogården och träna agility! Ska bli såå roligt!
Vi åker direkt efter jobbet, så idag ska det packas!! vi kommer hem på söndag kväll!

Så jag ska altså köra nästan 30 mil i streck uppåt! Jobbigt värre!
men det får gå.. väntar ju en skön säng där när jag kommer upp förhoppningsvis! =)

Ska bli jätteroligt att träffa alla som man bara läser om i vanliga fall (bloggar) och deras hundar och träna tillsammans för maria!

Uppdaterar efter helgen!

Ha en bra helg!!

Jobbade fredagen som jag gör hela påsken och vi åkte till Elmia en snabbis. Mängder med fina bilar som stod där på sina pedistal och superpolerade.
Har ju inte vart där på flera år och det var trevligt att åka kolla.. men det är inte som det var förr. Förr var det mer fart och fläkt i det hela och med stylade bilar.
Nu såg jag bara företag som lanserade sig själv. Förrutom på nostalgi avdelningen.. Oj vad fint det var och mycket folk.. även om jag i sig inte är så förtjust i dessa raggarbilar!! =)

 


På lördagen, påskafton blev det lite mer traditionellt.. vi åkte till anna och johan och åt god middag och umgicks och försökte med bensin och diesel och allt för att få tänt en påskbrasa. gick la så där... när vi skulle åka på kvällen så började elden ta sig så hur det har slutat vet jag inte.. =)
Kvällen var jättebra och sällskapet var det bästa som vanligt! William och Leo härjade på som vanligt!

   Studsmattan var lagom poppis hos barnen, Vincent, Selma, Leo och William hoppade sig nog bra trötta =)
Lite bilder från äggjakten och allt hoppande!

Söndag, jag och Mariah har städvecka i klubbstugan. Gick som smort.. ganska fort och sen pratade vi länge i solen.. kändes nästan som om det vore sommar.
Längtar till badvädret!



God kväll!
Nu har påsken börjat nå mig.. Eftersom hela alltet börjar i morgon så har jag börjat påskpynta! Kallar man det så tro?
Efter att jag hämtat Leo på dagis på gick vi iväg och plockade ris och köpte påskpyssel.
Så nu har jag långa risgrenar med fjädrar i olika färger och köpt lite ägg som vi ska måla i morgon. =)

Lite påskliljor blev det med.. dom är fina!

Har inte mycket mer att skriva idag... Hoppas att alla haft en bra dag. kram!
Här kommer lite mer agilityfilmer för er som efterlyst dem! vet att jag är lite sen med dom men allt hinns inte med! =)

Ebba tränar 2 av 2 på! och är riktigt duktig på det! Felar aldrig! =)

http://s404.photobucket.com/albums/pp121/victortapper/?action=view&current=20090330033-001.flv

Ebba tränar "stakethandling"

http://s404.photobucket.com/albums/pp121/victortapper/?action=view&current=20090330036-001.flv

Hon blir bara bättre och bättre... otroliga framsteg så fort är inget jag förväntade mig. Vi fortsätter ju träna väldigt enkelt eftersom hon är lite grön men nu har jag börjat sätta lite krav och det funkar för det mesta!

Idag tränade vi skickande. och det gick alldeles utmärkt. Hon börjar förstå och det är just det jag vill ha av henne just nu.
Amber fick sig en snabbrunda på agilityplanen oxå och idag gick det över förväntan... Har ju haft planer på att pensionera henne då hon tappat intresset men idag var jag tvungen att ge henne en chans och kämpade så jag svettades för att göra allt så roligt som möjligt för henne. och det funkade, hon gjorde allt jag bad av henne och med glädje.. Toppen!!

Nu är vi hemma efter en kvällspromenad med vovvarna och snart är det läggdags!

God kväll allihop!

I Söndags önskade Leo att vi skulle mata fåglarna och då gjorde vi självklart detta! =) Vi passade då på att åka till Boulonger och tänkte då att vi skulle kolla in den nya lekplatsen. Sagt och gjort!
Dagen var jättelyckad och här kommer lite bilder att avnjutas!

 

 

Ja gårdagen började ju som sagt med agilityträning.. Varmt var det!! sommarväder-varmt! så det var inte mycket som stod rätt till på denna träningen. Inga av hundarna var på hugget idag och värmen tog nog väldigt hårt på dem!

På kvällen så ordnade jag barnvakt i form av lillasyster när jag och V åkte till Tidaholm och skulle på lagfest. God mat och trevligt sällskap gjorde det hela bättre än förväntat.
Efter att lagets fest var över så blev det lite live-framträdanden med Björn vars efternamn jag inte kommer ihåg just nu!
Jättebra!

Idag har jag vaknat med huvudvärk åter igen. Hemskt. Nu har den gått över tack och lov... Lite alvedon och extra sömn gjorde det denna gången... kommer säkert snart igen bara för att jag har slut på alvedonen och apoteket är stängt på söndagar?!?

Idag får det bli lugnt.. Leo har önskat att vi ska gå till en lekplats och leka lite... så det får det bli... lite sol önskas!

Inser ju nu att jag skrev för ett tag sen att det skulle komma fler agilityfilmer. har inte kommit jag vet men ska försöka ta tag i det..

Ha en bra dag!!
Oj vad ajg njuter av det våriga vädret.... Har varit ute och tränat hundarna precis varje dag nu när isen har smält bort och det är sol ute..

igår körde jag nästan slut på alla hundarna... Ebba och Amber tog jag med till agilityplanen och Ebba gick som en dröm idag! Det är helt otroligt vad bra hon är när hon vill...
Amber skötte sig med med det retar mig att hon har så otroligt dålig kondition... Nu blir det mycket cykel med henne.. Det är verkligen skandal...
En hund som är känd för att ´vara alldeles för snabb är längsammare än nån jag sett förr...!
Och Atlas fick en lydnads genomgång... Lika bra som vanligt... med lite som behöver bearbetas! Det kommer...
Om han är frisk och allt går som det ska så har jag stora planer för Atlas i år!!

Nu är det en timme kvar tills det är träning igen. vi i sektorn har dragit ihop träningstillfällen och det ser jag fram emot..
Åter igen mer agility... Tur att Ebba fick lite lydnad på köper med igår..
Lite variation!

Nu frukost, dra upp pojkarna ur sängen, sen ut och träna!!