Tävlingsuppdatering från helgen i Kungälv

1kommentarer

Igår var jag och Jytte i Kungälv och tävlade dubbel klass 2. Vi jagar ju vår sista uppflyttningspinne i bägge klasserna.
 
Morgonen började lite jobbigt och jag åkte fel till stället typ 10 ggr. Hade jag bara följt vägbeskrivningen bättre istället för telefonen så hade jag sparat lite fel åkningar :)
Först ut var det 2 st hoppklasser. Inga direkt svåra banor. Lite enklare fällor.
Vi diskar oss i bägge loppen. I första loppet så klantade jag mig lite då jag kom av mig eftersom Jytte rev hinder nr 3. Jytte har ju bara rivit ett enda hinder tidigare precis i början av vår tävlingskarriär, och då helt pga mig. Så när hon nu rev så blev jag så paff att jag kom av mig lite och hamnade fel på hinder nummer 5 och kunde därefter inte reparera. Disk!
 
I lopp nummer 2 så var det Jyttes tur att dumma sig. Hon låste sig totalt flera gånger i loppet och var helt ostyrbar, Så efter halva banan så gick jag av. Finns ingen mening med att köra med en hund som inte är kontaktbar.
 
I lopp nummer 3 så känns hon mycket bättre. Kanske för att jag gick av banan på loppet innan för nu gick det helt plötsligt jättebra. Fram tills gungan. Hon bara flyger av gungan och får därmed 5 förtjänta fel. Så dumt. Hon vet ju bättre, men sen å andra sidan så har vi ju bara tränat en gång under hela vintern så hon kanske behövde mer rutin helt enkelt. Vi får tro på det.. Blir bättre så :)
Detta loppet var det enda som kom på film...
 
 
 
Lopp nummer 4 känns skitbra med, tills hon igen river!! Hon river näst sista hopphindret. På en raksträcka dessutom!! Skit och... hon fick nog en feltramp för hon landade väldigt snett.
 
Nya tag nästa helg och förhoppningsvis bättre arrangemang. Vilken dåligt arrangerad tävling. Började 7.30 och slutade 22.00.... varje klass ska inte ta 3 timmar på den mängden startande. Jag har varit på tävlingar som har typ 30 startande fler i varje klass och det har gått fortare. Dåligt dåligt!!

1 kommentarer

Josefin

10 Mar 2013 21:50

Attans på gungan! Såg väldigt sansat ut annars! ;) En del klubbar är inte lika bra som andra. Men jag är glad över att det finns tävlingar att åka på!

Kommentera

Publiceras ej