Idag kommer Ebba hem igen!!
Hon har varit borta länge och säkerligen haft det superbra uppe hos Kennel Appealing Grace!
Men ikväll så kommer Joseph ner med henne och det ska bli så roligt att se henne. Leo har saknat hennes så...
Måste bara flika in och skriva så jag kommer ihåg... Leo skrev sitt namn fritt med penna i helgen. Det blev visserligen spegelvänt men han skrev det så det syntes tydligt.
Han skulle ju skriva namn på en teckning som han målade.

Tidigare så har han ju alltid vetat hur sitt namn stavas. Sedan länge tillbaka (kanske 1½ år) så brukar han ju skriva sitt namn med hjälp av kylskåpsmagneter. De är färgade bokstäver. Och han brukar visa vilka bokstäver som han skriver sitt namn med i en text eller tidning.

Som tur är har han ett väldigt kort namn så det har vart lätt för honom. Kan tänka mig att det är svårare för de som kanske heter Leonardo eller Maximilian.

Men men.. stolt mor som jag är så antecknar jag detta i min dagbok/blogg så jag kommer ihåg.

Ja.. inatt bara bäddar för sömnsvårigheter.. V ska jobba natten i natt och självisk som jag är så tänker jag bara på hur illa det komer bli för mig inatt.

Har svårt att somna utan V... Så sant som det är sagt!

Efter lite surfande så har jag kommit fram till att jag ska äta mer fruktsallad. Jag kan ärligt säga att jag var helt ovetandes om att t ex blåbär är en liten kompakt mirakelboll... skyddar oss mot cancer, sänker kolesterolvärden, skyddar mot urinvägsinfektioner och mycket mer.. 

Lär hela artikeln här om fler av våra nyttiga bär,.... 

Så jag ska med andra ord köpa glass, massa goda bär som jag tänker värma i en kastrull, och lite dubbelnougat som jag tänker riva över de varma bären!

Detta äter jag lite då och då och är min absoluta favorit "rätt" efterrätt eller vad jag nu ska kalla det. I vanliga fall så köper jag bara blåbär och hallon och värmer och lägger på glassen men nu ska jag minsann blanda olika sorters bär...Try it!!

Som väldigt många vet så är jag helt glastokig!! Det kan vara dricksglas, vinglas, glasskålar skulpturer osv....
Som vanligt så har jag surfat runt och hittat ännu mer som jag bara suktar efter.....

 

 

Klicka på bilderna för att veta vart jag hittat dem..

Om det är något jag gillar så är det matpajer... Med alla möjliga sorters fyllningar. På jobbet i cafeterian här så säljer dom ju matpajer och minst en gång i veckan så brukar jag äta av deras otroligt goda pajer! Igår åt jag en med ädelost och oliv fyllning!! Väldigt god!!!

För er andra som också gillar matpajer så kommer här recept!

Pajskal
100 margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3-4 msk vatten

Äggstanning
3 ägg
1,5 dl mjölk
Vitlök, salt och peppar + annat valfri krydda om man önskar det

Fyllning 1
Skinka + broccoli
Fyllning 2
Gröna ärtor + kikärtor
Fyllning 3
eller varfri annan fyllning......

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajskalet, tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Förbered fyllningarna och äggstanningen under tiden. Fyll ena halvan av pajskalet med fyllning 1 och den andra halvan med fyllning 2. Häll över äggstanningen. Låt stå i ugnen i ca 20-25 minuter.

Sitter och läser Maria Montazamis blogg!!
Gillar den verkligen, lite läsning och fina bilder. Personligen tycker jag ju att hon är störtskön!! Hon gör ju hela serien i Hollywoodfruar!

Här kan ni med läsa om henne!

Ja då har man kommit till insikt, och nu tänker jag på alternativen.

Splittrad till tusen!

Ja då var årets första besök på brukshundsklubben avklarat. Amber fick träna agility på planen som gick jättebra. Men både jag och Amber var väldigt ut form vilket märktes väldigt fort. Efter 10 minuters träning så gick vi av. Amber var jättetrött och tungan hängde, lite tråkigt.. jag hade velat köra mer.. Cykelträning nästa.

Gick och hämtade Atlasen istället. Mycket roligare! Full ös bara! Han var helt grymm.. Hunden som aldrig tröttnar!
Han och lydnadsplanen alltså.. han kan försöka med alla knep för att inte lyssna hemma men så fort vi är på lydnadsplanen så är det precis som om han är programmerad för att köra lydnad!

Bara V som tyckte det var lite halvtråkigt eftersom vi inte har Ebba hemma! Men snart så är hon hemma igen!
Vi har bestämt oss för att inte åka kolla på valparna. Vi har verkligen inte tiden till det. Att åka så långt för att kolla på valparna några timmar och sen åka hem.. Njae.. Tar upp en hel dag.
Visst det är Ebbas valpar, men vi har sett så många valpar i våra dagar att jag mer är intresserad av träffa dem när de är större. Med nya ägare, så vi får hoppas att det kommer att hända.
Vill verkligen få chansen att träffa dem på exempelvis kennelläger osv...

Nu är det snart 1 maj och då får vi vår nya lägenhet. Ska bli jättekul. Och nu är det inte många dagar kvar tills min kusin tar studenten.




Fördelen med våren är att man kan vara ute mycket. Och det är vi!
Tog några nya bilder på Atlas när han och Amber var ute och sprang i trädgården!


 

 

 

Vårkänslorna bara väller upp i kroppen. Varje kväll efter jobbet så vill jag bara gå ut och det är underbart!!
Vi går ut i trädgården och sparkar fotboll med hundarna och Leo klättrar i träd. Jag och V kramas i vårsolen!! Igår tog jag fram agilitytunneln och hundarna fick springa igenom.

Vi kan vara ute i flera timmar om vi kan!!

Men.... Jag har kommit på en nackdel. Det är såå himla svårt att få Leo att vilja lägga sig på kvällarna nu när det fortfarnade ser ut som om det var dag ute vid 19- 20-tiden.
Men det är ju förståeligt.. Min älskade pojk...

Igår när han gick och la sig så tog han fram en räknebok..
Måste träna lite mamma! =)


Idag ska LeoBus till tandläkaren. Berättade det för honom i morse att han skulle dit..
JAAA!! Fick jag från honom. Han tycker tydligen att det är jättekul att åka till tandplågaren.. VÄnta du bara mitt lilla hjärta några år tills dom börjar göra hemska saker i munnen på dig.. =)

Självklart spelade jag med om att det skulle bli jätteskoj att dom skulle titta på hand fina tänder!



Själv behöver jag bleka mina tänder en aning.. Hittat en produkt på nätet som jag ska beställa.

Ja då har man varit ute på stan för att shoppa igen! Denna gången på jakt efter vårjacka! Jag VET!! Sent ute! Som vanligt!

Har inte ens tänkt på att det skulle inhandlas en vårjacka när snön fortfarnade plogandes. Ute alldeles försent så letade jag jacka till mig, Leo och V. Hittade en jättefin jacka till Leo som det bara fanns en kvar och i fel storlek. Har hittat en till V med om han kan tänka sig att gå på stan med mig och prova en vacker dag, för den finns det av så det är inte så bråttom.

Jag o andra sidan fick jättebråttom. Började på Clarks där hon i kassan inte alls var intresserad av kunderna idag då hon stod och pratade i sin mobil under hela mitt besök där. Provade en jättefin svart läderjacka som tyvärr inte alls passade mig. Tyckte verkligen om den. Tog ett tag innan jag prövade då jag hade svårt att se om det vat en dam eller herr modell. 2 hängade med dessa jackor och jag förstod ju självklart att en var för tjejer och en för killar. Men vilken???
Tänkte först att jag frågar hon i kassan (mobilprataren). Övervägde starkt om jag skulle vara mig själv i en affär eller rent av snäll.

Mitt vanliga jag hade ju bara gått fram och frågat: Ursäkta kan du hjälpa mig med en sak eller är du här för att prata i telefon?!?
Men eftersom jag hade lite ont om tid under min timmes lunchrast så valde jag att bara prova den för att sedan inse att den inte alls passade mig innan jag gick!

Jackletandet fortsatte: MQ
Gick in och en jacka fångade direkt mina ögon. En marinblå lång jacka med knäppning. Provade den lite snabbt utan att direkt kolla efter ordentligt, men den passade och jag köpte den för att ta hem den och prova den hemma istället.
14 dagars ångerrätt ger mig tid att kolla runt i fler affärer innan jag bestämmer mig. Man ska ju inte som bara ta första bästa!

Efter jobbet så hämtade jag upp mina killar och åkte till Esplanaden för att shoppa! Tanken var bara att hitta skalkläder som Leo kan ha på dagis utan att bli för varm på innergården... Overallen kändes på tok för varm där inne.

In på Lindex för att leta kläderna men hittar inget i Leo´s storlek. Vidare in på Kappahl och hittar jättefina kläder men med väldigt skum passform.. Jackor mer passande apor. (på tok för långa armar för resten av kroppen)

Fick bara med oss ett par skalbyxor därifrån när jag tänkte att vi går in på sportex och kollar om dom har jackor för utevistelse. Nepp, hitar inga men hittar ett par nya gympaskor som jag tyckte kunde passa Leo utmärkt. Vi provade och jag gick till kassan för att betala.



Går tillbaka till killarna som härjar runt i affären och ser Leo prova ut en cykel (för stora killar)
Ser framför mig i huvet att Leo cyklar på vår väg fram och tillbaka och säger åt honom att välja en cykel och vi köper den! En ny hjälm blev det med eftersom jag inte fått tillbaka hjälmen från Per ännu, och jag ville ju se honom cykla på kvällen!! =) 


Montering pågår...


Cykling pågår..

En alldeles underbar dag!

Today is shopping day!!

Visste ni att det finns en myt som säger att Pekingesen är ett resultat av ett lejon som blev kär i en apa!
haha.. Kan ju inte låta bli att skratta med tanke på att det ser ut som en sådan blandning.
Hörde detta på en reklam på animalplanet!