Hon vet att hon inte får, hon kollar sig om först innan så hon ser att kusten är klar innan hon dyker ner i blomkrukan och drar upp jord för att sen kuta iväg och lämna ett jordspår efter sig.
Detta har blivit lite av dagens höjdpunkt för henne.

Och det är minsann inte lätt att vara steget före henne då vi har 2 st krukor i noshöjd och jag inte står mellan dessa hela dagarna :)
Leo - Mamma, jag vill att vi ska köpa en gård. Där det växer majs, du vet såna där som man kan äta runt och runt.

Mamma - Okej, du får berätta det för V så han också vet vad du vill.

Leo - Victor....

Victor - Ja Leo. Vad var det?

Leo - Ehhh.... Jag kommer inte ihåg vad jag minns.

Jag har upptäckt ett litet problem här hemma. nu när det är såna mängder snö i Skövde så vill jytte inte alls bajsa ute. Vi kan vara ute jättelänge i väntan på att hon ska göra sitt. Men likt förbannat så bajsar hon istället det första hon gör när hon kommer in igen.
Gud så frustrerande att det ska behöva bli så... för hon signalerar tydligt när det är dax att gå ut och bajsa men hon gör det inte!!

Sen gör det ju inte saken bättre att hon snurrar runt när hon ska bajsa. Så hon sprider omkring det och lyckas alltid att trampa i det!!

Dessa valptider som kan vara så underbara påminner mig ständigt varför jag inte gillar valptiden alls!! Jag gillar ju inte valpar, jag gillar unghundar!! :) hahaha...
Det är tur att fördelen med träning osv överväger skiten.. :)

Ja då har man precis suttit och bokat tid hos veterinären...
Kan man ha mer tur än att alla 3 hundarnas vaccinering sker precis samtidigt. Den veckan som Jytte behöver ha sin sista vaccinspruta i grundvaccineringen så skall Amber och Ebba ha sina årliga med. Slipper man åka fler gånger.

Då har lite mer än en vecka gått och vardagen med Jytte går förvånansvärt bra. Vi har påbörjat lite lättare träning som kontakt, sitt, ligg, frambens kontroll, agilitytunnel.

Denna fröken är väldigt lättlärd och allt känns väldigt bra med henne. Hon är väldigt mycket annorlunda som valp än mina tidigare hundar. Jytte är väldigt livlig, nyfiken och tar för sig. Dock är hennes flyktinstinkt väldigt stark, något som mina andra hundar inte alls varit..
Lite bekymmersamt men det hoppas vi verkligen få bukt på fortast möjligt. Atlas t ex har ju aldrig tagit till flykt. Är det nått som skramlat eller låter och fläktat på något sätt så har han alltid varit den som varit först framme för att undersöka. Jytte däremot flyr alla världens väg och vill inte under några omstädigheter veta vad det var.....

Jytte är som sagt väldigt lättlärd och ganska villig att pröva det mesta som jag försatt henne i. Sitt jobbar vi med varje dag för att få det att sitta ordentligt... Hon är mer intresserad av handtecken än av själva rösten. Amber och Atlas lärde sig sittkommandot rekordfort och handtecknen tog jag bort redan efter några dagar. Jytte jobbar vidare. :)

Kontakt träningen går jättebra!! Det anammade hon fort. Redan efter de första 10 sekundrarna visste hon vad det gick ut på och håller i det i övningen varje dag. Precis som Atlasen som valp. Amber däremot fattade aldrig det här och gör knappt det än.. :)

Vi har provat på ligg och det går bra, men jag tänker avvakta med det lite till.

jag kan nog skriva hur mycket som helst men än så länge så njuter vi mycket med att lära känna varandra lite. Hon har tydliga signaler för när hon är nödig. Gott tecken det!! Har varit väldigt få olyckor inne och när vi går ut så gör hon det hon ska relativt fort.

Just nu ligger hon vid mina fötter och är helt utmattad. Hon är tydligen precis som Amber. Överförtjust i snö!! Hon kör ner hela huvudet i snön och forserar bara! Hon och Amber har varit ute och lekt massa i snön så dom sover gott.
Ebba däremot bara ligger i sin bur och vägrar gå ut, fick dra ut henne för att kissa på morgonen. Hon gillar inte när det är massa snö som flyger omkring.

Vi har för övrigt snöstorm i skövde!!

Här kommer lite bilder från första veckan...Kort summerat men fler inlägg om henne kommer nog :)