I helgen så var jag och Jytte och tävlade i Askersund. Laxå bk som arrangerade en kanonbra tävling.

Jag gör ju inte min stackars hund rättvisa. Hon skötte sig kanon. Jag och andra sidan gjorde inte det. Första loppet gick kanon tills i slutet då jag placerar mig fel och tränger henne för mycket inför ett bakom byte och hon hoppar rakt på hindret och efter det så hamnar jag helt fel och vi diskar oss.

Andra loppet så gick vi felfritt men alldeles för många vida svängar från min sida resulterar i en dålig tid och vi missar pinne med 23 hundra delar!

Lopp nr 3 så klantar jag mig och är alldeles för sen med att visa på henne på ett hinder och hon blir ståendes frågande framför ett hinder och vi får vägran. Annars ett kanonlopp.

Duktig hund jag har!!

Roligare var att framför oss på läktaren så vi satt lilla Vhip!! Tess kullbror! Kul att träffa honom. Kolla vilken sötis!!

Igår var jag och Jytte i Kungälv och tävlade dubbel klass 2. Vi jagar ju vår sista uppflyttningspinne i bägge klasserna.
 
Morgonen började lite jobbigt och jag åkte fel till stället typ 10 ggr. Hade jag bara följt vägbeskrivningen bättre istället för telefonen så hade jag sparat lite fel åkningar :)
Först ut var det 2 st hoppklasser. Inga direkt svåra banor. Lite enklare fällor.
Vi diskar oss i bägge loppen. I första loppet så klantade jag mig lite då jag kom av mig eftersom Jytte rev hinder nr 3. Jytte har ju bara rivit ett enda hinder tidigare precis i början av vår tävlingskarriär, och då helt pga mig. Så när hon nu rev så blev jag så paff att jag kom av mig lite och hamnade fel på hinder nummer 5 och kunde därefter inte reparera. Disk!
 
I lopp nummer 2 så var det Jyttes tur att dumma sig. Hon låste sig totalt flera gånger i loppet och var helt ostyrbar, Så efter halva banan så gick jag av. Finns ingen mening med att köra med en hund som inte är kontaktbar.
 
I lopp nummer 3 så känns hon mycket bättre. Kanske för att jag gick av banan på loppet innan för nu gick det helt plötsligt jättebra. Fram tills gungan. Hon bara flyger av gungan och får därmed 5 förtjänta fel. Så dumt. Hon vet ju bättre, men sen å andra sidan så har vi ju bara tränat en gång under hela vintern så hon kanske behövde mer rutin helt enkelt. Vi får tro på det.. Blir bättre så :)
Detta loppet var det enda som kom på film...
 
 
 
Lopp nummer 4 känns skitbra med, tills hon igen river!! Hon river näst sista hopphindret. På en raksträcka dessutom!! Skit och... hon fick nog en feltramp för hon landade väldigt snett.
 
Nya tag nästa helg och förhoppningsvis bättre arrangemang. Vilken dåligt arrangerad tävling. Började 7.30 och slutade 22.00.... varje klass ska inte ta 3 timmar på den mängden startande. Jag har varit på tävlingar som har typ 30 startande fler i varje klass och det har gått fortare. Dåligt dåligt!!

Försökte få Tess att placera alla 4 tassarna i skålen som Jytte, vilket funkade sådär. Till en början kom hon på att hon kunde lägga sig så här :) söte!!