Vårt första SM var jättekul. Synd bara på disken i första loppet. Blir man diskad så känner man ju lite att nu är det kört. Jättesynd faktiskt. Tyvärr så var hon lite på låsningshumör som hon blir med jämna mellanrum. Hon låser alltså på tunnlar och då är det riktigt svårt att få hennes uppmärksamhet.
Det märks ganska tydligt på filmen. Hon försöker hela tiden att ta tunneln så fort vi är nära den och jag måste bli riktigt arg för att bryta henne. Det går oftast när jag är riktigt nära men lite längre avstånd bara så är det kört. Kolla noga på filmen så ser ni :)
 
Vid disken där så hade hon låst på tunnelns ingång och eftersom jag vid banvandringen hade bestämt mig för att gå på utsidan och dra henne mot mig så var jag för långt bort och hon gick inte att bryta förrän det var för sent. 
 
Agilityloppet så går hon som på räls! 
Drämmer till med en kanontid. Samma tid som Rickard och Mika får i det loppet. De fick SM-guldet. 
Att jag kunde matcha den tiden är jag riktigt stolt över. Jytte mäter dock avståndet till långhoppet lite dåligt och landar i hindret. 5 fel. 
 
 
 
Jag är ändå jättenöjd med vår insats. Men vi satsar ju så klart på nästa års SM och där ska vi försöka göra bättre ifrån oss resultatmässigt :)
 
Jag kan se på statistiken att det är många som är inne varje dag och jag kan tänka mig att alla väntar på filmerna från SM.

Dom kommer förhoppningsvis inom kort . Redigering pågår!
Nu är vi här! 

Vårt deltagande idag är över. Veterinärbesiktningen, SM paraden och invigningen stod på vårt schema idag. 

Det är ett lopp om dagen nu under lördagen och söndagen. Så i morgon börjar allvaret :)

Lilla Tess fick hänga med på förra veckans tävlingar i skåne då jag hade planer att passa på att valla lite med henne hemma hos Tomas Westman som har hennes pappa. 
Valla gjorde vi och hon skötte sig bra! Kul att se ångloket till pappa valla också :)
 
Under dagarna i Hässleholm så hade dom arrangerat inofficiell tunnelklass för välgörenhet. Alla pengar gick till "Agility mot cancer"
Tess fick under lördagen då passa på att debutera! 
Och detta har jag på film! Det märks tydligt att Tessan inte har varken vana eller rutin för man ser då tydligt på filmen att hon inte riktigt vet vart hon ska accelerera nånstans. Men duktig va hon och felfritt blev det!
 
Mer tävlingsupdate!!

Under förra veckans tävlingar i rönne så tog Jytte sitt sista CERT i hoppklass och kan nu titulera sig svensk hopp champion!!! Hon fick en jättefin och jättestor champion rosett!! 
Jag hänger aldrig upp några rosetter men denna får jag nog fundera på om inte den ska ha en plats på någon vägg! 

Jytte gick även felfritt i lag klassens agility lopp och vårat lag Team Watt fick därmed vår första SM-pinne i lag. Kanonkul eftersom vi inte lyckades få några förra året och denna gången var vi bara 3 ekipage som startade! 

Att tävla lag är roligare än att tävla individuellt! Det är mer fart och fläkt och man kämpar mer för resultaten än man gör individuellt! 
Vi hoppas ju på att få tävla SM även med laget bästa år!!

Jytte briljerar när hon vill! 
Förra helgen i Halmstad så vann hon agilityklassen och plockade därmed denna omgångens första SM-pinne och även hennes första agility CERT! 
Det var ett lopp som satt som en smäck! 
Det är väldigt dåligt med filmandet då jag har lite mer fokus på annat så ingen film från det loppet tyvärr!