OJ Detta inlägg skrev jag i sommras men glömt att publicera.. Så nu kommer den! 
 
Tess är ju bara en liten superstjärna! Älskar den hunden!!
 
Först och främst: Hon har blivit uppflyttad till agilityklass 2. Hon vann sin klass i torsby och blev därmed uppflyttad! 
Jytte vann också sin agilityklass men det är inte lika kul eftersom hon vann med fem fel.. :)
Hoppklasserna har inte gått riktigt lika bra men vi kämpar på..
 
 
Och nu till det viktigaste!! Vallhundsprovet!
 
 
 
Tess och jag åkte upp till Karlskoga för att göra vårt vallhundsprov. 17 ekipade var anmälda och startade. Vi hade nr 17.
Jag blev jättenervös när dom en efter en började skicka ut sina hundar. Dessa får var allt annat än snälla. De SPRANG JÄTTEFORT. Alla utan 5 fick bryta efter upptaget för hundarna antingen hann inte ikapp fåren som bara drog åt ett håll hela tiden (vilket var rakt förbi fållan upp i väntra hörnet) Och alla fem som gick runt blev inte godkända. Så när jag skulle starta sist efter att ha sett alla fåren springa sina sprintlopp så tänkte jag att jag vill inte starta. Utsätta mig och Tess för så omöjliga får. Man såg det ena rutinerade föraren efter den andra bryta. Inte bara det att dom sprang åt helsike utan att de ibland skingrandes och sprang ut i publiken. 
 
 
Jag valde iaf att starta och jag var nervös kan man meddela. Det är inte jag så ofta. 
Utgången går hon klockrent. Jag valde att stanna henne några meter tidigare än vanligt bara för att jag ville att hon skulle ha en chans att hinna ikapp ifall de började skena. Upptaget kanon! Tess läste fåren kanona alldeles själv utan att jag behövde lägga mig i. Hon höll sig på den kanten jag stannade henne åt då fåren började dra. Framdrivningen gick fort! Fåren sprang kan vi säga men inte i sken. jag fick mycket avdrag på alla poäng där man var tvungen att flytta fåren eftersom de gärna drog iväg. Vid sista tillfället innan fållan så tappade jag alla fåren utanför grinden då jag var tvungen att ha Tess på ovansidan hela tiden så de inte skulle dra till hörnet där alla tidigare får hade sprungit upp. 
Fållan gick jättebra. 
 
Vi blev Godkända på 80 poäng med bästa poäng för dagen!!
Hon är bara så jäkla bra den hunden på allt! 
Hur lyckligt lottad är inte jag som fått en sån kanonhund!!!