Återvinning- viktigt eller ej?

4kommentarer

Sitter och funderar lite på politik, pengar och precis allt möjligt!
Och kom fram till återvinning och hur jobbigt det egentligen är!
Jag återvinner ju... papp, tidning, plast, metall, konserver you name it! Och under dagarna så står det pappkassor med olika återvinningsskräp som jag sorterat och skall slänga!

Häromdagen såg jag en reklam om HSB i nån stad där dem boende kunde gå ner till soprummet och där fanns olika kärl för sortering! Hur enkelt och smidigt lät inte det? istället för att man ska behöva släpa med sig alla dessa pappkassar till närmaste sopstation? Det kan ju vara en bit bort menar jag...
Och här i skövde där jag bor så tömmer dom ju aldrig dessa sopstationer ändå verkar det som för det är alltid proppfullt!!
Kanske för att skövdes befolkning återvinner mycket och det är ju bra, men det tror jag inte!

Där jag bor så slänger vi våra hushålls-sopor i en stor grön container typ 60 meter från min ytterdörr istället för att använda nedslängningshålen som finns i trappuppgångarna! Detta för att jag antar att Skövdebostäder är för lata för att tömma dessa. För det har ju varit så alla dessa år innan! och det funkat jättebra! framförallt för pensionärerna som inte orkar ta sig ner för alla trappor och får ringa efter sina barn så dom kan slänga soporna för att det luktar!

Om alla hyreshus hade en egen återvinning i huset som HSB i detta fallet hade. Skulle inte fler sopsortera då? Skulle inte detta gynna miljön som politiker är såååå rädda om? Eller är det verkligen så viktigt?
Det kan väl inte kosta så himla mycket att ställa dit några kärl så folk kan bidra till miljön? Tänk hur mycket man sparar!

Med tanke på att vi förra året gjorde slut på jordens resurser långt innan det var avsatt för det!    

                Lånad bild!

4 kommentarer

Lisa

28 Apr 2009 16:32

haha, va det inte du som kastade en ketchupflaska i soporna? jag menar, är inte de hårdplast? hihi

Wendy

28 Apr 2009 17:54

jo det gjorde jag men då hade jag inte gjort upp en ny med plast! men i vanliga fall sorterar jag..

sen händer det ju att det åker med en mjölkkartng i soporna med... men det är sånt som händer när man är bekväm och inte ägnar sitt liv åt detta... haha

Josefin

29 Apr 2009 12:22

I vårt bostadsområde har de också bommat igen nedslängningshålen som man använt hela uppväxten. Riktigt så duktig som du låter är jag inte men nog försöker man att sortera trots att det är en bit till återvinningsstationen. När jag slarvar skyller jag lätt på att jag har en så liten lägenhet. Som ensam fyller man ju inte påsarna allt för fort . . .

Wendy svarar

29 Apr 2009 15:12

ja du josefin.. tror det börjar bli en trend att få mer och göra mindre när det gäller sina vicevärdar!

Kommentera

Publiceras ej