Jag och jytte har tävlat vår sista tävling för denna säsongen och men fantastiska resultat!!

När jag började tävla med jytte för ett halvår sedan så var målet att bli uppflyttade till klass 2 i både hopp och agility och det har vi nu lyckats med!!

Jag blev lite orolig över att inte lyckas då vi hade en pinne kvar i agility fram tills idag och detta var ju årets sista tävling!
Sista chansen alltså!

Klass 1 agility var först ut och vi hade ett kanon lopp där allt gick precis som det skulle. Vi vann och fick därmed vår uppflytt!

I klass 2 hopp gick allt kanon med förutom en sväng där jag glömde kalla på jytte och hon tar raka linjen mot ett hopphinder. Nu lyckades jag ju stoppa henne med det kostade oss vår första pinne i klass 2! Den svängen blev alldeles för stor och kostade mycket tid. Vi missade pinnen med en sekund vilket var väldigt retligt med ett kanon avslut på denna säsongen.

I måndags hade vi ett kanon vallningspass!! Allt gick bra och jytte hade koncentration hela vägen!

Just nu är vallning extra kul

Jag och jytte var iväg i helgen och tävlade i DM för vårt distrikt. 3 lopp denna dag. Hopp och agility för de. Individuella och ett hopplopp med laget.

Eftersom det gått skit för oss de senaste tävlingarna och inget har riktigt funkat för oss så hade jag en lite tråkig inställning när jag kom dit. Gött tänkte jag, 2 lopp innan laget som hon kan dumma sig på så kanske hon har lugnat ner sig till laghoppet.

Bägge individuella loppen gick kanon. Hon var jätte allert idag och lyssnade på allt jag sa! I första loppet så halkade hon rakt i en tunnel. ( en 90 graders sväng) vilket resulterade i en kullerbytta inne i tunneln som kostade oss typ 2 sekunder och blev avgörande för oss i resultatlistan då vi sammanlagt placerade oss 2:a på DM individuellt!! Ett kanon resultat!
Men det plågar mig lite att hon ramlade i tunneln för jag pratade med vinnaren efter och hon sa att hon hade räknat och hon hade slagit mig den 7 hundradelar!!!!

Hopploppet gick kanon oxå, dock en rivning som jag tyvärr orsakade!

Toppen tävlingsdag för oss! Hoppas det håller i sig tills helgen för nästa tävling!

Jag och jytte var och tävlade lydnadsklass 1 i helgen som var. Vi fick rekord låga 132,5 poäng!!

Hon gjorde inget som man skulle. Vi fick dom vanlig 10:orna där vi brukar få men resten som brukar vara lite avgörande för oss. Gick skit verkligen!!

Jag är så missnöjd och så besviken! Hunden kan ju men utför inte iallafall...!

Uppvärmningen gick jättebra. Och allt kändes kanon. Det är precis som att hon vet när det är tävling och att jag inte kan va på henne när hon dummar sig!

Väldigt frustrerande att inget funkar för oss nu!! Oavsett tävlingsgren.

Det enda som funkar nu är vallningen, och det gjorde det inte förut! Omvända roller!!

Förhoppningsvis är detta bara en fas, typ otroligt för sen "spökålder" eller nått. För jag blir helt knäpp på hunden!